Αυτή είναι η μπότα που θες !!

0
458

Πριν λίγες ημέρες κάναμε το τεστ με το οποίο πολύ απλά πήραμε μία μπότα και κατευθείαν φύγαμε για μία εκδρομή 380 km. Πήραμε λοιπόν την REV’IT! Everest GORE-TEX, και θέλαμε να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο νορμάλ χρήστης ο οποίος απλά πήρε το προϊόν out of the box , και και έφυγε για εκδρομή.

Με το που φοράς τη μπότα λοιπόν καταλαβαίνεις την ποιότητα της και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι το πως το πόδι πατάει στον εσωτερικό πάτο που είναι της ortholite. Από κει και πέρα, το μεγεθολόγιο είναι φυσιολογικότατο, και η αίσθηση που έχεις είναι μία αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας αλλά μαζί με την άνεση η οποία πρέπει να υπάρχει όταν μιλάμε για εκδρομές ή μεγάλα ταξίδια με τη μοτοσικλέτα

Και το λέμε τόσο έντονο ύφος γιατί πραγματικά απειροελάχιστες μπότες αυτού του βεληνεκούς έχουν αυτή την αίσθηση κατευθείαν από το κουτί, δηλαδή να τις φορέσεις και να φύγεις για εκδρομή.

Καταρχήν το μέγεθος της μπότας δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να χρειαστεί η ρύθμιση του λεβιέ των ταχυτήτων. Είναι σίγουρα λίγο πιο μεγάλες και πιο χοντρές από ένα φυσιολογικό παπούτσι αλλά δεν είναι αυτές οι χοντρές μπότες με τις οποίες πρέπει να κάνουμε κάποια ρύθμιση στο λεβιέ. Από κει και πέρα τα πάντα, το φρένο στην δεξιά πλευρά είναι εξαιρετικό η αίσθηση που έχουμε είναι εξαιρετική και σε αυτό βοηθάει ο εσωτερικός πάτος καθώς και η ειδικά σχεδιασμένη σόλα από τη REV’IT! , που είναι ένα αμάλγαμα μίας φυσιολογικής σόλας μαζί με μία σόλα η οποία έχει κατασκευαστεί για σκοπούς περπατήματος.

Μιας και αναφέραμε το περπάτημα σε όλο το περπάτημα που κάναμε στην ημερήσια εκδρομή δεν αντιμετώπισαμε το παραμικρό πρόβλημα, και όταν γυρίσαμε πίσω, το πόδι μας ήταν εντελώς φυσιολογικό χωρίς να έχει σφίξει, φουσκώσει όπως γίνεται αρκετές φορές.

Τα υλικά κατασκευής της μπότας έχουν συνδιαστεί αρμονικά και πραγματικά, μόνο και μόνο παρατηρώντας την μπότα, σχεδιαστικά καταλαβαίνεις ότι εδώ έχει γίνει μία πολύ σοβαρή μελέτη προκειμένου να έχεις ένα υπέρ-αξιόλογο προϊόν στο πόδι σου το οποίο σε προστατεύει κιόλας. Η αδιάβροχη μεμβράνη GORE-TEX παίζει κι αυτή το ρόλο της παρά το γεγονός ότι δεν δοκιμάσαμε την αδιαβροχοποίηση, είναι βέβαιο ότι η GORE-TEX, θα κάνει τη δουλειά όταν έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής ή καταιγίδας.

Τέλος το πόσο χοντρή είναι η μπότα δεν αποτέλεσε πρόβλημα καθώς ακόμα και σε ένα street παντελόνι μπορεί να φορεθεί μέσα από το παντελόνι.

Προτεινόμενη λοιπόν από το MotoRAID, ακόμα και αν έχει μία σχετικά υψηλή τιμή λόγω της μεμβράνης GORE-TEX, όλο το καλούπι είναι ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο και δομημένο σύνολο το οποίο θα σε κάνει να σκεφτείς “χαλάλι τα χρήματα που έδωσα”.

-“Ακριβή” θα πουν κάποιοι..

-“Ναι” θα πούμε εμείς..

Αλλά όταν τη χρησιμοποιήσεις θα πεις “χαλάλι..τα άξιζε”.. οπότε θα αναθεωρήσεις το “ακριβή”. Εμεις θα την πουμε “εξαιρετικη”.

Δεν αγόρασα απλά, επένδυσα, και έτσι έχω κορυφαία ασφάλεια, αδιαβροχοποίηση, άνεση και εμπειρία. Άλλωστε, αυτό δεν ζητάμε όλοι κάνοντας το ωραιότατο hobby της εκδρομής και ταξιδιού με τη μοτοσυκλέτα;